Perustietoa yhtiöstä


Lyhenne 

MRK

Nimi

Yhtiötämme kutsutaan MSD:ksi kaikkialla muualla paitsi Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Yhdysvalloissa ja Kanadassa yhtiömme tunnetaan nimellä Merck & Co., Inc., Rahway, N.J., USA. Yhtiö on listautuneena New Yorkin pörssissä nimellä ’MRK’.

Kuvaus 

130 vuoden ajan MSD on innovoinut ja kehittänyt lääkkeitä ja rokotteita moniin vakaviin sairauksiin. Yhtiömme keskeisenä toiminta-ajatuksena on suojella ja parantaa elämää. Olemme sitoutuneet potilaiden hoitoon ja kansanterveyden edistämiseen. Osoituksena tästä pyrimme parantamaan terveydenhuollon saatavuutta laajalle ulottuvien käytäntöjen, ohjelmien ja yhteistyön avulla. 

Tänäkin päivänä olemme edelläkävijöitä tutkimustyössä, jonka tavoitteena on ehkäistä ja hoitaa ihmisiä ja eläimiä uhkaavia sairauksia. Niihin kuuluvat syöpä, infektiosairaudet, kuten hiv ja ebola, sekä eläinsairaudet.


Työntekijät

Noin 69 000 (31.12.2022)

Pääkonttori

Rahway, New Jersey, USA

Liiketoiminta-alueet

Lääkkeet
Rokotteet
Eläinlääkkeet


Vuoden 2022 liikevaihto yhteensä

59,3 miljardia dollaria

Vuoden 2022 liikevaihto

78,7 miljoonaa euroa

Vuoden 2022 tutkimus- ja kehitysinvestoinnit yhteensä

13,5 miljardia dollaria


Tuotteet

MSD on maailmanlaajuisesti toimiva terveydenhuoltoalan yhtiö, joka tuottaa innovatiivisia terveysalan ratkaisuja. Niihin kuuluvat reseptilääkkeet, rokotteet, biologiset lääkkeet ja eläinlääkevalmisteet.

Tutkimushankkeet

MSD:n tutkimushankkeisiin sisältyy useita eri kehitysvaiheissa olevia lääke-ehdokkaita koskevia tutkimuksia.

Ylin johto

Robert M. Davis, hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja.

 
Koko ylin johto

Suomen-toimitusjohtaja

Alvin Liu


FI-NON-01164 02/2024