Hero Image

Infektiosairaudet

Tutkimme infektiosairauksia, koska haluamme tehdä maailmasta paremman paikan elää.

Vuosikymmeniä jatkunut infektiosairauksien tutkimustyömme on tuottanut merkittäviä tieteellisiä edistysaskeleita

Olemme taistelleet infektiosairauksien aiheuttamia maailmanlaajuisia terveysuhkia vastaan jo pitkään. Olipa kyseessä ensimmäisen antibiootin kehittäminen tai uraauurtava hiv-tutkimus, olemme aina keskittyneet ehkäisemään ja hoitamaan sairauksia, jotka uhkaavat ihmisiä ja yhteisöjä kaikkialla maailmassa.

Työmme on kuitenkin vielä kesken: Miljoonat ihmiset kuolevat infektiosairauksiin joka vuosi. Siksi etsimme jatkuvasti uusia keinoja lievittää infektiotautien aiheuttamaa kärsimystä.

Työmme infektiosairauksien parissa

35

vuotta jatkunut sitoutuminen tutkimustyöhön, jonka tavoitteena on voittaa hiv-epidemian vastainen taistelu

1942

vuosi, jolloin aloimme valmistaa suonensisäisesti annettavaa penisilliiniä

40:n

eri puolilla maailmaa toteutettavan, tutkijalähtöisen mikrobilääkkeiden käyttöön liittyvän ohjelman rahoittaminen

HIV

Pitkään tekemämme innovatiivinen hiv-tutkimus jatkuu edelleen. Vielä jokin aika sitten hiv oli yksi yhteiskuntamme pelottavimmista haasteista, ja miljoonat ihmiset menettivät henkensä tuhoisan aids-epidemian seurauksena. Tutkijamme alkoivat kiireellisesti hankkia tietoa viruksesta ja pyrkivät löytämään siihen ratkaisun. Hiviä koskeva tutkimustyö tuottikin uraauurtavia tuloksia. Haluamme kuitenkin tehdä vielä enemmän. Haluamme viedä hiv-tutkimuksen entistä pitemmälle, koska lääketieteellinen tarve on edelleen olemassa. Lopullinen tavoitteemme on viruksen hävittäminen.

Antibiootit

Jatkamme antibioottien tutkimista ja pyrimme kehittämään niiden käyttöä. Antibioottien vastuullinen käyttö on tärkeää, sillä liiallinen käyttö ja väärinkäyttö kiihdyttävät lääkkeille vastustuskykyisten bakteereiden syntymistä ja leviämistä. Näin alun perin tietylle lääkeaineelle herkät bakteerikannat muuttuvat lääkkeiden käytön vuoksi vastustuskykyisiksi kyseiselle lääkkeelle. Suomessa antibioottien teho on edelleen hyvä. Antibioottiresistenssin torjuntaan on silti syytä suhtautua vakavasti.

Ebola

Teemme yhteistyötä tappavan viruksen nujertamiseksi. Siitä lähtien, kun ebolavirusta tavattiin ensimmäisen kerran vuonna 1976, ajoittain leimahtaneet epidemiat ovat aiheuttaneet maailmanlaajuisia haasteita. Olemme ylpeitä, että saamme olla mukana julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöhön perustuvassa ebola-ohjelmassa. Se on saanut hallitukset, lääketeollisuuden, yhteisöt, tutkijat, terveydenhuollon työntekijät ja tavalliset ihmiset taistelemaan yhdessä tätä tappavaa tautia vastaan.

FI-NON-01159 02/2024