Hero Image

Infektiosairaudet

Tutkimme infektiosairauksia, koska haluamme tehdä maailmasta paremman paikan elää.

Vuosikymmenten ajan jatkuneen infektiosairauksien tutkimustyömme tuloksena on ollut merkittäviä tieteellisiä edistysaskeleita

Olemme taistelleet infektiosairauksien aiheuttamia maailmaanlaajuisia terveysuhkia vastaan jo yli vuosisadan. Olipa kyseessä ensimmäisen antibiootin kehittäminen tai uraauurtava tieteellinen HIV-tutkimus, olemme aina keskittyneet ehkäisemään ja hoitamaan sairauksia, jotka uhkaavat ihmisiä ja yhteisöjä kaikkialla maailmassa. Työmme on kuitenkin vielä kesken.

Vuosittain miljoonia ihmisiä kuolee infektiosairauksiin. Maailma luottaa meihin ja siihen, että pystymme kehittämään uusia keinoja lievittää ihmisten kärsimystä.

Työmme infektiosairauksien parissa

35

vuotta jatkunut sitoutuminen tutkimustyöhön, jonka tavoitteena on voittaa HIV-epidemian vastainen taistelu

1942

vuosi, jolloin aloimme valmistaa suonensisäisesti annettavaa G-penisilliiniä

40:n

eri puolilla maailmaa toteutettavan, tutkijalähtöisen mikrobilääkkeiden käyttöön liittyvän ohjelman rahoittaminen

HIV

Pitkään harjoittamamme innovatiivinen HIV-tutkimus jatkuu edelleen. Vielä jokin aika sitten HIV oli yksi yhteiskuntamme pelottavimmista haasteista, ja miljoonat ihmiset menettivät henkensä tuhoisan AIDS-epidemian seurauksena. Tutkijamme alkoivat kiireellisesti hankkia tietoa viruksesta ja pyrkivät löytämään siihen ratkaisun. HIV:iä koskeva tutkimustyö tuottikin uraauurtavia tuloksia. Haluamme kuitenkin tehdä vielä enemmän. Haluamme viedä HIV-tutkimuksen entistä pitemmälle, koska lääketieteellinen tarve on edelleen olemassa. Viruksen hävittäminen on lopullinen tavoitteemme.

Antibiootit

Jatkamme antibioottien tutkimusta ja pyrimme kehittämään niiden käyttöä.

Ebola

Teemme yhteistyötä tappavan viruksen nujertamiseksi. Siitä lähtien, kun ebolavirusta tavattiin ensimmäisen kerran vuonna 1976, ajoittain leimahtaneet epidemiat ovat aiheuttaneet maailmanlaajuisia haasteita. Olemme ylpeitä, että saamme olla mukana julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöhön perustuvassa ebolaohjelmassa. Se on saanut hallitukset, lääketeollisuuden, yhteisöt, tutkijat, terveydenhuollon työntekijät ja tavalliset ihmiset taistelemaan yhdessä tätä tappavaa tautia vastaan.

FI-NON-00415 1/2021