MSD SUOMESSA

 

MSD tunnetaan perinteikkäänä lääkeyhtiönä ja syystä: meillä on vankka tausta tieteessä, tutkimuksessa ja lääkekehityksessä. Tarinamme alkoi Saksassa 1600-luvulla, kansainvälistyimme 1800-luvulla ja olemme toimineet Suomessa vuodesta 1968 lähtien. Meillä työskentelee n. 130 osaajaa lääkealan eri tehtävissä.

Maailma olisi hyvin erilainen ilman MSD:n innovaatioita. Teemme jatkuvaa tutkimus- ja kehitystyötä paremman elämän puolesta ympäri maailmaa. Me näemme seuraavaan läpimurron olevan lähellä. Lääkekehityksen maailma muuttuu – ja se muutos alkaa Suomesta.

Tulevaisuuden terveydenhuollon perusta rakennetaan terveys- ja genomitiedolle. MSD kehittää yksilöllisiä lääkehoitoja nyt, täällä Suomessa, sillä poikkeuksellisen kattavat terveydenhuollon rekisterit, genomitieto ja mahdollistava lainsäädäntö tekevät Suomesta erinomaisen tutkimusmaan. Yksilöllisillä lääkkeillä voimme pian parantaa sairauksia, jotka eivät ole olleet aiemmin hoidettavissa.

Luotettavan lääkehoidon ja uusien hoitojen kehittämisen edellytys on osaaminen. MSD investoi Suomessa vuosittain 7,5 miljoonaa euroa kliiniseen lääketutkimukseen ja vahvistaa sitä kautta suomalaisen tiedeyhteisön asiantuntemusta. Korkea osaaminen on merkittävä kilpailuvaltti, sillä kun tutkimus tehdään täällä, tulokset jalkautuvat nopeammin koko terveydenhuollon käyttöön.
Terveydenhuollon uudistus liittää potilaat ja terveydenhuollon toimijat yhteen entistä tiiviimmin. Me MSD:llä olemme jo mukana sektorirajat ylittävässä tulevaisuuden terveydenhuollon yhteistyöverkostossa. Etsimme jatkuvasti uusia kumppaneita, joiden kanssa voimme parantaa terveydenhuollon vaikuttavuutta ja kehittää työkaluja niin potilaiden kuin ammattilaisten käyttöön.

MSD haluaa nähdä tulevaisuuden terveydenhuollon ensimmäisenä Suomessa. Meillä on jo kokemus tulevaisuuden ratkaisuista ja sote-uudistus voi tehdä niistä nykypäivää. Huomisen lääkehoitoja kehitetään tänään, mutta jotta ne saadaan potilaiden käyttöön, tarvitaan kaikkien panostusta yhteisen tavoitteen eteen. Yhdessä voimme tehdä Suomesta maailman johtavan terveydenhuollon ja terveysinnovaatioiden maan.